Ramsgate, Groot Brittannië

The White Cliffs of Ramsgate

Toen we op afstand voor the White Cliffs van Ramsgate lagen was mijn vader even sentimenteel, hij was daar immers al eens eerder geweest toen hij nog veel jonger als ik toen, als 18 jarige matroos bij de Marine op een mijnenveger voer. Mijn ouders hebben wat dat betreft maar verrekt weinig van hun verleden losgelaten. Dat wat mijn vader na school allemaal cursussen had gedaan om er financieel beter van te worden zei me niet zoveel, zeker niet in het oogpunt dat ik zes weken tevoren Christus deelachtig was geworden.

Dat spul is zo zacht dat je er van alles in kunt krassen met je mes.

Om alles een beetje bij elkaar te zoeken wat waar was, stuitte ik bij Google Maps ook nog op een tunnelstelsel in die rotsen uitgehakt, ’t zal wellicht niet aan de kaai maar elders zijn geweest, maar wel handig om zo je eigen kelder uit te hakken.

En de jeugd van Ramsgate verschilt niet veel met elders, of zijn de uwen zulke heilige boontjes?

Een foto zegt meer dan duizend vieze woorden. :razz:

Jammer dat het daar ophield, maar wellicht behoeft het veel werk om het jaarlijks intact te houden? Dus rechtsomkeert maar weer.

’n Trap naar boven zou wenselijk zijn.

De andere kant op..

Eigenlijk was ik hier op eigen houtje naartoe gekuierd, na aan zee te hebben gewandeld, zijn we weer terug naar de boot gegaan. Oh ja, ’t mocht te denken dat mijn vader en ik de enige opvarenden waren, maar we hadden nog 2 passagiers die overigens hun slaapplaats hadden in een dertig liter emmer. Voorzien van stro hadden we zogenaamde bootsratten. Tja, ik kon ze toch niet thuis achterlaten, bovendien voeren de ratten wel eens meer mee en heel af en toe zette ik ze wel eens op het dek zodat ze hun pootjes even konden strekken wat op hun beurt weer commotie verzorgde op andere naastgelegen boten en wij, pa en ik, heel stoïcijns reageerden: Maar hebben jullie dan geen ratten aan boord? ieder schip heeft toch ratten aan boord?

Voordeel dat die Britten zo klein zijn

Je hebt niet veel moeite om aldaar over schuttingen te kijken. Britten kennen geen Pokon.

Ga je mee knikkeren?

Glooiende straten. Het heeft wel wat.

Dit was dus compleet die opposit direction.

Zou ik de tocht verder voortzetten dan zou ik bij ‘t Kent International Airport geraken volgens Google.

’n Muzikaal bord

Even rechtgezet

Lekker poedelen in je schoolkostuum

Hij was een Ier en was woonachtig in Ramsgate en zij is Amerikaanse en was daar op vakantie.

Daar was af en toe een Ferry loos

Stoterstangen, zulke grote zitten er niet in mijn Kawa

Jaja… in de machinekamer… van één of andere baggerschuit, nee, nagebootst in het museum aldaar aan de haven.

Dit is nou typisch iets voor Britse smurfen

George Oliver… if you read this… we’ve got u a new home. Solid! :razz:

(Visited 25 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme