Lowestoft, Groot Britannië

Weg wortel

Eten aan dek gaat prima, maar niet als er een boot voorbij komt die een enorme hekgolf achterlaat, en als je worteltjes met doperwten eet, dan rolt er wel eens wat van je bord af. Wat ben je kwijt, Pa?

Een hygroscopisch worteltje

Dat er een worteltje van je bord rolt is tot daar aan toe maar dat het ineens zoveel water opneemt wat het in de pan tijdens het koken niet heeft gedaan. Prik ‘m nou maar weer aan je vork.

De groente is bijna even lang als de boot

Het is bekend dat het in Groot Brittannië spookt en het heeft zelfs effect op wat of je eet. Eng hoor, hoewel eng wellicht niet de juiste benaming is.

De haven van Lowestoft

In de kark, in de kark zei de dominee

Who let the dog out?

Die hellehondjes vind je ook elders in Europa. Destijds zaten ze ook af en toe aan mijn gevel als ik vanuit mijn ooghoeken keek en vaak vermoeid was, dan wist ik dat ik naar mijn nest moest gaan.

Somewhere over the rainbow..

Eén of andere steeg..

Ze stoken er zeker nog steeds op antraciet, net zoals in Oost-Europa

De plaatselijke botenboer of iets dergelijks

Het treintraject, hetgeen heden verdwenen is achter hekken en heggen

Daar kun je niet meer overheen of je moet een klimgeit zijn

Is dat nou een kotter of een dokker?

Het is tijd om naar huis toe te gaan.

Pal voor de haven ligt een véél te ondiepe zandbank die bij eb gewoon aan de oppervlakte kwam, wij voeren met storm naar buiten terwijl die Britten erop stonden desnoods nog een dagje te blijven liggen. Toen we uitvoeren was het windkracht 6 en kroop naar 7 en nadien hadden we op volle zee zelfs windkracht 8. Maar eerst hadden we de wind op de kop omdat we die zandbank vlak voor de haven moesten passeren en het leek wel of we in een mixerkom zaten met de mixer op tien, zo’n schuimende boel of het was. Maar in die mixerkom meende ik ook nog een telefoonpaal tegen te komen en die moet niet in je schroef terechtkomen, bij nogmaals een blik bleek de paal ogen en een snor te hebben, het bleek een zeehond.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme