De Zuidermaat

Zo haak je dus de knikspantkruizer “Zuidermaat” aan.

14 juni 1995 ging mijn vader naar de eeuwige jachtvelden, maar heeft misschien zie ik hem nog wel achter de spiegel, want die ouwe wist verdacht veel van de Bijbel, zoals ik een maand of twee voor zijn dood bespeurde. Behalve de mast, de ruiten en de 80 pk Mercedes had hij alles zelf gemaakt, zelfs de roestvrijstalen.. oh nee, de schroeven had hij zelf gemaakt van de voorganger, de Eva, deze had een schroef waarbij de de bladen ervan kon draaien of ‘m in vaanstand kon zetten.

Ik geloof dat het twee jaar na zijn dood was dat mijn broer te kennen gaf dat hij een koper voor de boot had, maar mijn broer en zus konden die boot eigenlijk niks schelen, dus ook niet de prijs voor waar hij voor wegging. Het was tóch het levenswerk van pa en mijn broer had een deal gesloten met die Duitser en voor een veel te lage prijs, maar ik had een week de tijd om een andere koper te vinden.

Ik werkte toen op dat moment bij Albert Keijzer in Zaandam en reed Cacaobonen en cartonage, en dat is gemak van een CV, het was anderhalf jaar na Pa’s dood. Ik was ingehuurd via GPDWegvervoer en toen ik het hun vroeg, zeiden ze mij dat ik dat aan Albert Keijzer moest vragen, die zei nee en ik zei ja, toen zei hij ‘dan hoef je hier niet meer terug te komen’. Nou dan toch lekker niet dus ik ging advertenties plaatsen waar of ik maar kon, wat ik al eerder had gedaan, en nogmaals reed ik rondom het IJsselmeer om in iedere jachthaven  een advertentie te hangen, en reed ook langs de kustlijn van Nederland, hing in iedere Supermarkt, club of weet ik veel wat een ad. 

Het is donderdagmiddag, één dag voordat die Duitser zou arriveren, ik rijd in de auto en wist niet meer wat te doen en ineens trapte ik hard op mijn rem en bedacht dat ik een Vader in de hemel heb, en vroeg terstond of Hij misschien een koper op tijd kon vinden, en ik liet het geheel aan Hem over.

De volgende morgen om een uur of tien krijg ik telefoon: “Hebben jullie die Zeilkruiser nog?” Ja, die hebben we nog. Kunnen we hem bekijken en wanneer zou dat schikken? Meteen zei ik!

Ze kwamen kijken, vader en zoon en waren van slag verliefd op de boot. Zij hebben de boot dan ook gekocht en zijn er al veel verder mee geweest als wij, wat uiteindelijk ook een droom van mijn vader was, maar het liep niet helemaal volgens zijn plan.

Maar nu het allermooiste, dit hele gezin gelooft in de wederopstanding van de Heere Jezus Christus, en dat niet alleen, ze hadden de advertentie dat jaar ervoor al in een jachthaven zien hangen!

De Zuidermaat heet nu Dageraad.

Als ik de negatieven kan vinden zal ik er meer foto’s van laten zien.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Updated: 08/04/2017 — 06:37
In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme