Skating Through Icebergs, “Mystery Alaska” Style | Shot in 4K!

4K Monitoren

4K-monitor4K monitors geven een uitzonderlijk gedetailleerd beeld. De meeste van deze 4K monitors beschikken over de 4K UltraHD resolutie van 3840 x 2160 pixels. Deze modellen worden gebruikt voor gamen, videobewering maar ook voor CAD programma’s en professionele fotobewerking.

Wanneer heeft een 4K monitor zin?

Het voordeel van een Ultra HD monitor wordt zichtbaar vanaf 32″ inch. 4K op een kleiner scherm heeft als bijkomend nadeel dat alle grafische-text in je besturingsysteem veel te klein wordt weergeven. Dit kan worden opgelost door alles op 150% weer te geven maar is zeker niet ideaal, omdat er allerlei lelijkheden ontstaan.

Frames per seconde

Een 4K monitor kan net zo worden gebruikt als een normale monitor maar dan met veel meer pixels. Echter, waar het bij films nog genoeg kan zijn om een 30Hz beeldscherm te gebruiken is dit voor een computer te weinig. Neem daarom altijd minimaal een 60Hz 4K monitor.

Aansluitingen

Voor de verbinding van 4K beeld op 60Hz heb je minimaal een 2.0 HDMI kabel of  1.2 DisplayPort kabel nodig. Lees verder

Dat is vreemd? Ik zit nu met een 27 inch scherm te werken die 1920 x 1080 subliem weergeeft, en 4K zou 4x groter zijn dan de resolutie 1080, dan zou mijn scherm toch minstens 108 inch moeten zijn. Dat is bijna behang… en hoe krijg ik dat ding op mijn flatje?

(Visited 2 times, 1 visits today)
Updated: 29/09/2016 — 15:15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme