Gezonder leven? Loop een rondje, pak de fiets, maak schoon, hoe dan ook: bewéég

Uw hond uitlaten op de hei: niet uitputtend, maar toch sportief en gezond.” | ©ANP


Goed nieuws voor iedereen die gezonder willen leven maar gruwt van de sportschool en geen tijd (of zin) heeft om zich ’s avonds na het eten nog in een trainingspak te hijsen: we hoeven ons echt niet per se in het zweet te werken op fiets of loopband.

Sporten is gezond maar er is ook een light-variant, die al veel gezondheidswinst oplevert: pak zoveel mogelijk extra beweging in het dagelijks leven én ga vooral minder zitten.

Wie vijf keer per week een half uur sport maar de rest van de dag voornamelijk zit, doet minder voor het lichaam dan wie door de dag heen actief is, zo blijkt uit Maastrichts onderzoek. Dus loop rond, pak de fiets, neem de trap, stoei met de kinderen, maai het gras of maak desnoods het huis schoon maar doe iets. Al die beetjes bij elkaar tellen op, zegt gedragswetenschapper Stef Kremers, hoogleraar obesitaspreventie aan het Maastricht UMC. ‘Dat moet een opbeurende boodschap zijn voor al die mensen die hun goede voornemens de komende weken weer zien sneuvelen. Amen.

Lees verder

(Visited 3 times, 1 visits today)
Updated: 09/01/2017 — 10:19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme