Gloednieuwe Zaanbajes: humaan, sober, doelmatig en robuust

Zaanstad – Koning Willem Alexander heeft hem persoonlijk geopend: de grootste en modernste penitentiaire inrichting van Nederland, de Zaanbajes. Deze ligt aan de westkant van Zaanstad, aan de Smeet te Westzaan en grenst aan het Noordzeekanaal. Dit nieuwe Justitiële Complex vervangt onder andere de Bijlmerbajes en De Koepel in Haarlem. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 68.000 m² en gaat plaats bieden aan ruim duizend gedetineerden onder wie ook gedetineerde psychiatrische patiënten. Kernbegrippen voor het ontwerp zijn: humaan, sober, doelmatig en robuust.

foto: de Beeldstudio


Deze principes gelden ook voor de techniek en de invulling van de exploitatie. Het justitieel complex is toekomstbestendig, kan multifunctioneel worden ingezet en is geschikt voor het gebruik van één cel door twee personen.

Lees verder: De bonjo krant jaargang 11 nummer 6

(Visited 8 times, 1 visits today)
Updated: 15/04/2017 — 07:23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme