Bevorderd tot Heerlijkheid

Inleiding

De titel van deze brochure is een uitdrukking, die dikwijls gebruikt wordt als een broeder of zuster sterft (ontslaapt) en naar de Here toe gaat. Hij of zij wordt “tot heerlijkheid bevorderd”, zegt men dan. Als we de Bijbel lezen, blijken deze woorden echter niet alleen te slaan op het ontslapen van een gelovige. In wezen gelden ze ook al op het moment dat iemand tot het geloof in de Here Jezus Christus komt.

Aanvaardt iemand Hem als zijn of haar persoonlijke Verlosser van de zonde, dan wordt die persoon op dát moment bevorderd tot heerlijkheid.

Is iemand eenmaal tot geloof gekomen dan ontstaat er namelijk een hele speciale situatie: Er is niet alleen hoop gekomen op iets beters hierna, maar in principe heeft hij dat “beters” al ontvangen toen hij tot geloof kwam!

Er is de hoop ( = zekere verwachting) bevorderd te worden tot heerlijkheid (Rom.8:18) en er is de zekerheid deze heerlijkheid reeds te bezitten (Rom.8:30). Aan de ene kant heb je het al ontvangen, aan de andere kant krijg je het nog. Beide zijn op hetzelfde tijdstip volkomen waar.

Hoe is dit mogelijk?

Lees verder

(Visited 8 times, 1 visits today)
Updated: 26/05/2017 — 20:52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme