Het Geheimenis der Wetteloze

Het geheimenis der wettelozeINLEIDING

Een Wereldregering en een Wereldkerk

Laat u niet misleiden . . . . Want eerst moet de mens der wetteloosheid zich openbaren”.
(2 Thessalonicenzen 2: 3) *

Vanuit de kontekst van dit Schriftgedeelte is men het er over eens, dat het beeld dat Paulus hier schildert, betrekking heeft op satan, die in een mens “anti-christ” genoemd, er naar streeft een één-wereldregering en een één-wereld-kerk te vestigen.
Dat dit gebeuren ook een religieuze kant heeft, moge blijken uit het vervolg in deze tekst: “. . . zodat hij zich in de tempel Gods zet, om aan zich te laten zien dat hij een god is”.
Naast de hoop en zekerheid ten aanzien van de toekomst die God in Zijn Woord geeft, zegt Hij echter ook: ” . . . Er komt een anti-christ . .” (1 Johannes 2 : 18).
Als wij aan een één-hoofdige wereld-regering denken, komt vanzelf de vraag bij ons op: “Wie en wat zit er achter?” Want het is duidelijk dat die ene man een machtig lichaam achter zich moet hebben om dit alles mogelijk te maken.
Bovendien kent Openbaring 13 hem een okkulte macht toe, die hem in staat stelt op korte termijn de gehele wereld te beihvloeden: “. . en de gehele wereld ging het beest met verbazing achterna . . .”

Lees verder

(Visited 6 times, 1 visits today)
Updated: 02/06/2017 — 12:04

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme