Kies het leven

INLEIDING

Kies het levenMisschien klinkt dat een beetje raar als titel van een brochure: Kies het Leven. Immers, degene die dit leest moet toch op z’n minst verondersteld worden te leven! Wat heb je dan nog te kiezen?
Wel, het leven waar het in deze brochure over gaat is niet het gewone alledaagse leven. Niet het leven, dat elk mens ontvangt bij de geboorte (of eigenlijk al daarvoor). Nee, het gaat hier om Leven met een hoofdletter! Het gaat om dát leven, dat boven al het aardse uitstijgt. Het gaat om eeuwig leven, hemels leven, Goddelijk leven.
Het gaat om dát leven, dat over de grens van de dood heenreikt tot in de eeuwige heerlijkheid van God. Het leven waarnaar het diepste verlangen van ieder mens uitgaat.

In de Bijbel lezen wij, dat God “de eeuw” in het hart der mensenkinderen gelegd heeft (Prediker 3, vers 11). In elk mens is dat, naar het schijnt, onbereikbare gevoel van de eeuwigheid aanwezig. Van eeuwig geluk en vrede. En dat gevoel wekt het verlangen op om die toestand te bereiken.
Bovendien: deze “eeuw” in het hart der mensenkinderen geeft ook besef van het bestaan van God. Voor de één is Hij “een hogere Macht”, voor de ander moet er wel “Iets” zijn. Voor de één is Hij een Persoon, voor de ander slechts een Kracht. Kortom: zoveel mensen, zoveel meningen!

Lees verder

(Visited 3 times, 1 visits today)
Updated: 06/06/2017 — 20:33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme