Deze ramp is een smet op het sociale beleid van Groot-Brittannië

Foto: AFP


De brand in de Londense Grenfell Tower was door de bewoners voorspeld. Er zal een ramp moeten gebeuren eer er werk wordt gemaakt van de brandveiligheid in ons gebouw, schreven ze enkele weken geleden nog in een brief. Nu zijn ze er niet meer. Omgekomen in de brand die ze hadden aangekondigd. Het is cynisch, wreed en onrechtvaardig. Deze ramp is een smet op het sociale beleid van Groot-Brittannië.

Na jaren van klachten over de veiligheid, werd het gebouw vorig jaar gerenoveerd, maar nog werd er niet voldoende geïnvesteerd in rookmelders, sprinklers en andere brandbestrijdingsmiddelen. De bewoners hadden ook de verkeerde raad gekregen om in hun flats te blijven, en zaten uiteindelijk als ratten in de val. De verhalen over het inferno zijn gruwelijk. Lees verder

(Visited 6 times, 1 visits today)
Updated: 15/06/2017 — 07:40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme