satan, de god van deze wereld

De Bijbel toont deze titel in verschillende varianten, onder andere in 2 Korinthe 4:3,4: “Het evangelie is bedekt bij hen die verloren gaan, ongelovigen, wier overleggingen de god van deze wereld met blindheid heeft geslagen.” (citaat uit “Het Boek”). Het geeft daarmee de invloed weer die satan in deze wereld heeft op de mensen.
Om te beginnen wordt duidelijk weergegeven dat satan geen onpersoonlijke boze “macht” of de “ontkenning van het goede” is en evenmin de weerspiegeling van tijdgebonden voorstellingen (R.K.), maar een intelligente geestelijke persoonlijkheid, heerser over een groot koninkrijk en “de god dezer wereld” met haast menselijke eigenschappen.
De Bijbel noemt intelligentie en bekwaamheid, een wil, kennis en emoties. In zijn zucht naar verleiding wordt hij als listig gekenmerkt. Hiertoe heeft hij de beschikking over ontelbare, wat de Bijbel noemt boze of onreine geesten.

Lees verder

(Visited 2 times, 1 visits today)
Updated: 16/06/2017 — 20:32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme