Wicca… niet/wel wijs?

– Het mysterieuze contact met de godin
– De juiste bijbelse oplossing!

  • Uit de praktijk gegrepen
  • Wat maakt wicca zo aantrekkelijk?
  • Wat houdt wicca eigenlijk in?
  • Wat zegt de Bijbel over wicca?
  • Wicca bij Harry Potter
  • Machtiger dan de dood
  • Wat kunnen opvoeders doen?

UIT DE PRAKTIJK GEGREPEN

Wat Rebekka’s ouders hadden kunnen weten
Elke avond, voordat zij gaat slapen, steekt Rebekka de kaarsen aan op het kleine altaar in haar slaapkamer. Dan zegt zij ook haar gebed op:

“Welkom! schone Maan, heerser van de nacht, wees mij tot een gids die leidt tot het licht.
Welkom! schone Zon, heerser van de dag, laat de morgen zijn tot licht op mijn pad”.

Op haar altaar staan vier porseleinen kelken voor de vier elementen: lucht, water, vuur en aarde. In iedere kelk liggen wat rozenblaadjes, halfedelstenen, gesmolten kaarsvet en gedroogde bladeren. Zij staan op vier punten van een vijfpuntige ster. Op de vijfde punt van het pentagram zit een kikker, het symbool voor ‘geest’ en ‘leven’. Dan verricht Rebekka haar rituelen om zich af te stemmen op de kosmische harmonie. Als de energie door haar heen stroomt, kan zij die op anderen richten en hen daarmee ‘betoveren’.

Tim vertelt
Tim loopt het huis van een vriendje binnen en merkt dat er iets gaande is. Iets spookachtigs. Wat is er aan de hand? “Mijn zusje is heks geworden,” legt zijn vriend uit. “En haar vriendje is de leider van een heksenkring die almaar groeit”. Tim is er echter op voorbereid. Hij vertelt zijn vriend wat de Bijbel erover zegt en legt uit wat ‘geestelijke oorlogvoering’ is (uit Efeze 6). Dan bidt hij om bescherming en dat God het meisje eruit zal bevrijden. Tim kon dat doen, omdat hij ook zelf elke dag God om bescherming moet vragen, want vlakbij zijn huis is ook een heksenkring. Die heksen hebben het op hem gemunt. “Zij werpen ‘spells’ op kinderen die niet met hen meedoen. Een jongen viel en heeft zijn arm gebroken.”

Tim vertelt verder
De wiccans bij ons op school geloven in de wereldvrede. Ze maken met hun vingers het vredesteken en zeggen de spreuk op: “Wij maken alle mensen één en samen vormen wij één wereld.” Vandaag maakten zij een kruis van witte schijfjes en gingen daar in een kring omheen staan. Zij lazen uit een zwart boek en hielden elkaar met de pinken vast. Daarna sloten zij hun ogen, leunden met hun hoofd achterover en begonnen in een geheimzinnige taal te spreken. Toen ik vroeg wat zij aan het doen waren, antwoordden zij: “Wij zijn aan het toveren!”. In de lessen over vreemde godsdiensten kiezen zij voor het boeddhisme en luisteren zij naar muziek die ik nooit had gehoord. Een jongen vertelde mij dat die meditaties hem een geweldige kick gaven. Ik waarschuwde hem met de woorden: “Pas maar op dat je niet door een demon bezeten wordt”. Daar schrok hij van en zei: “Waarom heb je mij dat niet eerder verteld?

Lees verder

(Visited 7 times, 1 visits today)
Updated: 21/06/2017 — 01:51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme