Alles wat wijst op nieuw leven wordt door de religie der dood gesloopt

© AP Vernielde Noorse penisrots staat weer fier overeind


De onlangs door vandalen vernielde Trollpikken in de Noorse gemeente Eigersund staat weer fier overeind. Een aannemer heeft de loodzware rots – die een beetje lijkt op een penis in opgewonden toestand – weer vastgemaakt aan de berg. De omhoog wijzende steen is al sinds mensenheugenis een populaire bestemming voor wandelaars en klimmers in het zuiden van Noorwegen.

Eind juni werd duidelijk dat het stenen ‘geslachtsdeel’ op de grond lag onder de plek waar het had gestaan. Volgens de politie was de beroemde Trollpikken het slachtoffer geworden van vandalen, omdat er op de keiharde steen sporen werden aangetroffen van beitels en een drilboor.

De Noorse politie zette vervolgens alles op alles om de vandalen op te sporen.  ,,We gaan de daders vinden die onze geliefde berg hebben ontmand”, verzekerden de autoriteiten. De gemeente Eigersund liet na de ontdekking weten het markante rotsblok hoe dan ook weer terug te plaatsen. In korte tijd werd via een inzamelingsactie ruim 21.000 euro bijeen gebracht: het bedrag dat nodig is voor de hersteloperatie.

Een paar dagen geleden ging de aannemer aan de slag. De Trollpikken werd opgetakeld en weer op de oude plek teruggezet. Momenteel zijn technici bezig om de langwerpige rots met stalen pinnen vast te maken. Een moeilijk maar geen onmogelijk karwei, vertelde de aannemer aan Noorse media. ,,Wij hebben hoe dan ook de viagra om dit voor elkaar te boksen.” Wie verantwoordelijk is voor het beschadigen van de berg is nog onbekend.

Lees verder

(Visited 3 times, 1 visits today)
Updated: 07/07/2017 — 12:57

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme