Hoge 5 – klap-klap

M’neer Tulp (Power) doet even aanschouwen wat een hoge 5 is:

Dat is dus de hoge 5 en niet dat ding van Heetboven. Ooit, inmiddels alweer wat jaartjes terug solliciteerde ik bij een raar bedrijf die verkopers zocht. ’n Bijzonder soort verkopers. Je moest een pakket aanbieden bij een willekeurig bedrijf – meestal werd je door de portier weggestuurd – en liet dat met een bestellijst achter in de kantine.

Nadien, een week later kwam je dat – als het meezat – de reut weer ophalen met een volle bestellijst. Zo ver was ik niet gekomen. De auto die ik gemakshalve had geleend werd vol pakketten gezet, en dan reden er twee of drie jongens met je mee om die ‘troep’ uit te venten. Was je auto leeg dan kreeg je de bel, niet de scheepsbel gelijk die hier aan mijn plafond hangt, maar de bel was een hi 5 door alle overige verkopers cq managers. De 1e keer dat ik zoiets aanschouwde dacht ik ongeveer dat zoiets thuishoorde als bij kinderen als m’neer Tulp’s leeftijd. Nadat ik ook een stuk of wat ‘klappen’ kreeg stak ik mijn hand op om wat te vragen, en zei: “Ik geef meer de voorkeur voor een meijer!” Maar ik had niet de juiste teamspirit en gaf een hi-1 (nee, die doe ik niet voor) en verdween uit het pand. Ballezooi!!

(Visited 9 times, 1 visits today)
Updated: 16/07/2017 — 19:19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme