Pitbullachtige hond krijgt de kolder in z’n kop en valt zomaar een andere oude hond aan.

De eigenaar van de hond die wordt aangevallen, een 73-jarige oude baas snelt zijn oude hond tegemoet. De eigenaresse van de pitbull doet niets om haar hond tegen te houden, maar begint de oude baas in die zin aan te vallen dan zijn hond losliep, terwijl die twee van haar ook losliepen alsof het de doodgewoonste zaak was dat haar pitbull die naar haar zeggen van haar zoon zou zijn, een andere hond zou aanvallen. Ik zag het gebeuren – zo out of the blue zette hij zijn tanden in de rug van de oude hond van zinnen zijnde het arme beest te verscheuren.

Maar de oude baas kwam er ook niet zonder kleerscheuren af, zie hier hoe of de pitbull hem ook had gebeten:

Zijn eigen oude hond staat ook op de foto


Hij bloedde flink en ik adviseerde hem om zich bij het Kasteel zich te laten verbinden en bij de huisarts een Tetanusinjektie te halen.


Op het magneet-vis-filmpje waar of ik nog mee bezig ben, hoor je het gekrijs van de hond en hoor je de oude baas ook fiks tekeer gaan.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Updated: 05/08/2017 — 22:49

3 Comments

Add a Comment
 1. Als ik hem was zou ik aangifte doen, dit is echt asociaal, wat een tyfuswijf

 2. De eigenaar van het zwarte hondje wat werd aangevallen

  Hans, ik ben de eigenaar van dat zwarte hondje op de foto. Ik ben blij dat jij dit voor mij publiceert om te laten zien wat er rond loopt zonder muilkorf. Ik ben geen 73 maar 76 jaar, maar goed mensen kunnen zien wat er kan gebeuren. Ik lag boven op die Amerikaanse staffordshireterriër en z’n kop tegen de grond en de vrouw keek er naar, als mijn vrouw met de hond had gelopen was hij dood gebeten. Zeker weten, het was of hij een prooi aan het verslinden was. Ik heb me laten behandelen in het ziekenhuis en afspraak maandag 10 uur op het politiebureau om aangifte te doen ook de schade is voor die mevrouw, ook de emotionele schade. Dit type honden staan ook op de lijst van hoge risico honden. Ik ben erg geschrokken van de situatie was in Park Assumburg aan de Zuidermaatweg

  1. 't Zingend Voske

   Ik had graag mee geholpen maar was daartoe niet in staat, kan amper lopen laat staan, staan. Ben een beetje log geworden, door omstandigheden die ik hier liever buiten beschouwing houdt.

   In België en Nederland doen zich jaarlijks vierhonderd bijtincidenten met honden voor waarbij de slachtoffers in het ziekenhuis belanden. In totaal worden elk jaar 250.000 Belgen en Nederlanders gebeten, in de meeste gevallen door hun eigen hond.

   In veel van deze incidenten figureert “de pitbull”, wat hem meteen tot probleemras bombardeerde. Maar ook andere rassen komen in de picture. Sommigen zien een oplossing voor het probleem in een fokverbod voor een aantal “gevaarlijke rassen”. Maar werkt dit wel?

   In Nederland werd in 1993 na een aantal dodelijke bijtincidenten de zogenaamde pitbullwet gestemd: het fokken van pitbulls werd verboden, en honden die uiterlijk leken op pitbulls (Amerikaanse Stafford en Staffordshire Bull Terrier, Bullterrier, … ) mochten alleen worden gehouden als een stamboom kon worden voorgelegd en de hond gechipt was. Ondertussen is de wet weer opgeschort, want wat bleek: het aantal bijtincidenten was na al die jaren pitbullwet niet afgenomen.

   Ook in België dringen sommigen al lang aan op een verbod voor een aantal hondenrassen. Maar volksgezondheid argumenteert (volgens mij terecht) dat een discriminatie gebaseerd op uiterlijke kenmerken nooit afdoende kan zijn als oplossing voor het probleem. Gedrag wordt immers voor 20 % bepaald door het ras, terwijl de opvoeding, het milieu en de socialisatie instaan voor de overige 80 %. De gemeenten hebben zelf wel het recht om binnen de eigen jurisdictie maatregelen te treffen. Zo kan het gebeuren dat in een bepaalde gemeente een aanlijn- of muilkorfverplichting geldt, terwijl in de andere weer geen pitbulls of rottweilers zijn toegelaten.

   Het baasje is verantwoordelijk

   Alhoewel men nog niet met zekerheid kan zeggen of er nu wel degelijk gevaarlijke honden bestaan, zijn de meeste dierenartsen ervan overtuigd dat vooral de baas verantwoordelijk is. Iedere hond kan agressief worden als hij geen consequente opvoeding heeft gehad. Alles begint dus met de opvoeding

   Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme