Wie was Sint Maarten?

Sint Maarten werd geboren in 316 in Hongarije. Hij diende als militair in het Romeinse leger en werd na vijfentwintig jaar krijgsdienst christen en later kluizenaar. Hij is bekend als Sint Martinus, de heilige bisschop van Tours in Frankrijk.

Maar hij is het meest bekend door zijn daad van barmhartigheid toen hij als Romeins militair, op een koude dag, bij de stadspoort van Amiens zijn rode soldatenmantel deelde met een arme naakte bedelaar. In een droom nadien, zag hij dat hij zijn halve mantel met Jezus had gedeeld. Hij verliet toen het leger, liet zich dopen en werd kluizenaar in Ligugé bij Poitiers. Later werd hij bisschop van Tours en overleed op een van zijn reizen in 397 in Candes.
Al snel werd hij wegens zijn voorbeeldig leven heilig verklaard en stond in hoog aanzien bij de toenmalige Frankische machtshebbers. Toen deze Franken onze Lage Landen veroverden en ook in Utrecht op het huidige Domplein het voormalige Romeinse castellum in bezit namen, bouwden zij daar een kerkje. Wanneer de Angelsaksische missionaris Sint Willibrord in de zevende eeuw naar de Lage Landen komt om deze te kerstenen, vestigt hij zich in dit oude castellum; het begin van de Utrechtse kerk.
Sint Willibrord en Sint Bonifatius verbinden Sint Maarten voorgoed met Utrecht. Hij werd de schutspatroon van de stad Utrecht, regio en kerk. De Utrechtse stadsvlag en het stadswapen herinneren met de helften rood en wit aan de halve rode mantel en aan het witte onderkleed van Sint Maarten. Tot op de dag van vandaag en deze rood-witte helften herinneren ons ook nu nog aan zijn daad van barmhartigheid…… en ongeloof. (Bron)

Nu is Irma op bezoek geweest en haar naam betekent groot en geweldig, en dat is een statement gezien het eiland behoorlijk op z’n donder heeft gehad. En dan lees ik in het nieuws dat Rutte zich zorgen maakt en dat Koning Willem Alexander naar die contreien is verkast en St. Maarten krijgt nog meer kopzorgen want beide zijn lid van een duister groepje die er content mee zijn als mensen dood gaan… Irma zal naar alle waarschijnlijkheid zijn gemanipuleerd, en net als zoveel mensen niet geloven in God, zo omarmen er velen de leugen… w8 maar, er komt nog meer!!

(Visited 4 times, 1 visits today)
Updated: 08/09/2017 — 15:18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de hemel is wél bier ! © 2014 Frontier Theme